Sutra u BiH počinje SP u rukometu za mlade: Uloženi nadljudski napori za organizaciju

Mirsad Sirćo, koji je odnedavno rotacijom članova Predsjedništva RSBiH preuzeo čelnu poziciju Saveza, kazao je da je sve spremno za održavanje juniorskog SP-a za rukometaše od 14. do 28. jula u našoj zemlji.

“RSBiH poduzeo je sve kako bi dvorane u četiri grada bile opremljene na najbolji način. Savez je uložio nadljudske napore da se adekvatno pripremimo za organizaciju šampionata. Dok smo se borili za uređenje dvorana, istovremeno smo vodili bitku i za dobijanje sredstava za potrebe održavanja SP-a, što smo i uspjeli”, rekao je Sirćo i nastavio:

“Raspolažemo sa puno talentovanih igrača i ne trebamo brinuti za budućnost. Imamo dobru selekciju, koja će ostaviti srce na terenu za što bolji plasman. Jedino me je strah toga da naši rukometaši ne podlegnu atmosferi zbog svoje mladosti. Ipak, stručni štab reprezentacije je i na tom planu dosta radio kako bi naša selekcija bila što jača.”

Naglasio je još da će RSBiH, krajem prvenstva na zasjedanju IO IHF-a u Sarajevu predati kandidaturu za dobijanje seniorskog SP-a.

“Narednih dana imaćemo priliku da o svemu tome više razgovaramo sa čelnim ljudima IHF-a. Želimo aplicirati i za domaćinstvo seniorskog prvenstva svijeta.”

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close