Sutra počinje VIII takmičenje u hifzu Kur`ana u BiH

U Sarajevu će od 21. do 22. septembra 2013. godine biti održano takmičenje u hifzu Kur`ana. Takmičenje će biti održano u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU), u Nedžarićima u Sarajevu, ulica 18. septembar br. 17. Organizatori ovog takmičenja su Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana“ u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur'an-i kerima iz Džedde.

Svečano otvaranje takmičenja bit će održano u subotu, 21. septembra, u 09:00h u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje.

Svečanost proglašenja pobjednika i dodjele nagrada i priznanja učesnicima, te promocija novih hafiza, će se održati u nedjelju 22.09.2013. godine u 19:30h, u velikoj sali nove zgrade Gazi Husrev-begove biblioteke, ul. Gazi Husrev-begova br. 46.

Svečanosti proglašenja pobjednika će prisustvovati reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović i dr. Abdullah Basfar, generalni sekretar Svjetske organizacije za hifz Kur'an-i Kerima.

NAPOMENA ZA TAKMIČARE:

U okviru Centra za lično i profesionalno usavršavanje obezbijeđen je smještaj i hrana svim takmičarima.

Takmičari koji će koristiti smještaj (i noćenje) u Centar trebaju stići u petak 20.09. i javiti se dežurnoj osobi u Centru.

Svi takmičari dužni su prisustvovati otvaranju takmičenja i svečanosti proglašenja pobjednika.

rijaset.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close