Susreti mladih bh. dijaspore počinju danas

Ceremonija otvaranja Susreta mladih bh. dijaspore, u organizaciji Centra za društveno obrazovanje mladih (CDOM) bit će upriličena danas u Brusa Bezistanu, ul. Abadžiluk 10, s početkom u 17 sati.

Otvorenju će pored rukovodstva CDOM-a i učesnika Susreta prisustvovati i prisutnima se obratiti i predstavnici Ministarstva kulture i sporta FBiH, Općine Visoko, predstavnici partnera projekta, Elmedin Dino Konaković, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, te Gradimir Gojer, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

U sklopu Susreta bit će održano interaktivno predavanje o tradiciji BiH, s obzirom da je veoma bitno mladima u dijaspori predočiti tradiciju naše zemlje. Stoga će i spomenuto predavanje biti održano u Svrzinoj kući sa zanimljivim predavačima.

Očekuje se da će mladi naučiti stvari koje do sada možda nisu znali ili nisu imali prilike naučiti, što je veoma bitno za povezivanje mladih u dijaspori sa domovinom,priopćeno je iz CDOM-a.

Poručeno je da će manifestacija pored edukativnog i radnog, imati i karakter druženja mladih iz dijaspore s mladima iz BiH te ostvarivanja dugoročnih i jakih veza.

Na jednoj od press-konferncija, u ime Načelnice Općine Visoko, gđe. Amre Babić, obratila se Amila Koso, koja je naglasila kako su u Općini Visoko izuzetno radosni što će biti domaćini jednoj ovakvoj manifestaciji i da se nadaju da će se saradnja nastaviti i u narednim godinama.
Iz Općine su poručili da su mladi iz dijaspore dobrodošli u Visoko, gdje će sigurno imati mnogo interesantnih lokacija za posjetiti i naglasili kako je saradnja sa mladima veoma bitna u izgradnji društva.

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close