BiHPolitika

Šušnica: MUP RS danas prebija i ubija Srbe, jer je nesrbe dobrano istrijebio

Analitičar iz Banjaluke Srđan Šušnica izjavio je večeras da iza današnjeg nasilja u Banjaluci, kada je uhapšen Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, koji već mjesecima traži da se ustanove okolnosti pod kojim mu je sin stradao, stoje predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, ministar policije Dragan Lukač, kandidat SNSD-a za predsejdavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i Nedeljko Kesić, ratni šef banjalučkog Resora državne bezbjednosti.

Šušnica je na svom profilu na Facebooku napisao da je režim bh. entiteta Republika Srpska za “nelegalni i kriminalni napad” na Davora Dragičevića, majku pokojnog Davida Suzanu Radanović, aktiviste Pravde za Davida, narodne poslanike, za “pravno i faktičko nasilje” nad građanima Banjaluke koristio odred jedinice za podršku Policijske uprave Doboj.

Prema njegovim riječima, Dmitar Vračar, načelnik policije u Doboju, je “po naređenju s vrha” poslao jedinicu za podršku u Banjaluku.

Dodao je da je u cijelu operaciju bio uključen i Borislav Šarić, načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

“Otkud uprava koja se bavi obezbjeđivanjem ličnosti i objekata da se bavi operativnim radnjama van funkcionalnog mandata uprave? Pa zato jer vrh policije više nema povjerenja u inspektore drugih uprava, pogotovo one koji nisu članovi i simpatizeri SNSD-a i Dodika i one koji su iz Banjaluke”, napisao je Šušnica.

Prema njegovim riječima, danas su u Banjaluci prekršene sve policijske, krim-operativne i pravosudne procedure i pravila upotrebe policije i sredstava prinude.

“MUP RS-a je u rukama narkokartela i policijske hunte koja se odavno otela svakoj kontroli. Ova tvorevina se nije puno odmakla od svoje pučističke, zločinačke i kriminalne funkcije slugana zločinačkom režimu, ratnim zločincima i profiterima u ratu devedesetih. Razlika je samo što danas prebija, ubija, hapsi i progoni Srbe, jer je nesrbe dobrano istrijebila iz Banjaluke i okoline”, napisao je Šušnica.

Ocijenio je da bi poslije današnjeg nasilja i “divljanja režima” u ovom entitetu, visoki predstavnik i OHR bez odlaganja morali smijeniti Lukača, direktora policije RS-a i Darka Ćuluma, načelnike svih uprava, te ukinuti antidejtonsko tijelo koje se naziva “Savjet za zaštitu ustavnog poretka RS”.

“A zatim bi bez odlaganja trebali donijeti zakon o policiji na državnom nivou kojom bi se sprovela reforma policije koja od 2005. stoji u fioci. Da se ta reforma desila, danas MUP RS-a ne bi bio utočište mafije i narkokartela niti oslonac jednom kriminalnom režimu. A ovakvo nasilje se ne bi moglo desiti”, smatra Šušnica.

N1 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close