Sušić vodi 24 ratnika na Mundijal

Na press konferenciji koje je danas održana u Sarajevu selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić objavio je spisak nogometaša koji će putovati u Brazil.

– To su oni igrači za koje ja smataram da su u ovom trenutku najbolja. To su: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Asmir Avdukić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Mensur Mujdža, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Anel Hadžić, Tino Sušić, Sejad Salihović, Zvjezdan Misimović, Seniad Ibričić, Avdija Vršajević, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Edin Višća.

Sušić je dobio i pitanje čime je Tino Sušić zaslužio poziv, na što je selektor ironično odgovorio da je očito poziv dobio zbog prezimena.

– Ovo su naši najbolji igrači po mom mišljenju. Tino igra sve utakmice i među je 24 najbolja – kazao je Sušić.

Selektor je kazao da je na sarajevskom derbiju vidio dosta interesantnih igrača, ali da nije mogao nikoga uvrstiti na spisak jer bi to značilo da nekoga otpiše sa spiska koji je pročitao.

– Vidio sam dosta interesantnih igrača ali i da sam neke od njih pozvao, ne bi imali pravo nastupa – rekao je Sušić.

Muhamed Bešić je ponovo na spisku a Sušić kaže da tu nije imao dilema.

– Vlado Jagodić je imao nesporazum s njim, ali su to izgladili. On je dobar igrač i tu nisam imao dileme – dodaje je Sušić.

Na konstataciju novinara da u Brazil putuju dva klasična špica Ibišević i Džeko, Sušić je kazao da nije bilo potrebe za više.

– I nisam imao nekog izbora, mada ima sada nekih igrača koji dobro igraju kao što je Ermin Zec, ali eto nisam ga pozvao, jer ćemo mi dosta utakmice morati igrati s jednim špicom, a evo tu je i Ibričić koji je napadač – kazao je Sušić dodavši da smatra da ni Iran ni Nigerija nemaju bolje igrače i da se nada da možemo među 16 najboljih ekipa.

NAP

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close