Suradnja Kantonalne bolnice Zenica i Dogan Zdravstvene Grupacije iz Istanbula

Kantonalna bolnica Zenica i Doğan Zdravstvena Grupacija iz Istanbula potpisale su Sporazum o međusobnoj saradnji. U ime KBZ Sporazum je potpisao generalni direktor Bolnice Prim. dr Abdulah Granić, a u ime Dogan Zdravstvene Grupacije ugovor je potpisao Spec.dr. Doğan Birgü koji je ujedno vlasnik i osnivač istoimene Grupacije.

Inače Doğan Zdravstvena Grupacija je prva privatna bolnica u Istanbulu koja aktivno radi i pruža kvalitetne usluge svojim korisnicima još od 1990. godine. Sam kvalitet usluga ove Grupacije je osiguran Iso certtifikatom ISO 9001:2000, Certifıkat za kvalitetu upravljanja.

Potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj saradnji ozvaničen je početak veoma važne saradnje između ove dvije bolnice u cilju razmjene iskustava, edukacija, treninga u oblasti profesionalnog usavršavanja ljekara i medicinskog osoblja, a sve u svrhu poboljšanja unutarnjih procesa i razvoja medicine, od čega bi korist trebali imati kako zenički ljekari tako i pacijenti (kako dijagnostički, tako i terapijski) Kantonalne bolnice Zenica.

Predstavnik Dogan Zdravstvene Grupacije za Balkan Gosp. Frljak Emina istakla je da potpisivanje ovog Sporazuma predstavlja početak veoma važne saradnje, te kako je najbitnije da će se poboljšati kvalitet zdravstvene usluge pacijentima sa područja Ze-do kantona.

Kantonalna bolnica Zenica će pacijente, za koje se ispostavi da nije moguće nastaviti adekvatno liječenje u bolnici u Zenici, upoznati sa radom Doğan Zdravstvene Grupacije, kako bi u istoj mogli nastaviti svoje dalje liječenje.

Gosp. Frljak takođe je istakla da su uspješno završeni i pregovori sa Zavodom Zdravstvenog Osiguranja i Reosiguranja FBiH (Fond), te da se uskoro očekuje potpisivanje ugovora.

Potpisivanjem ovog ugovora pružiće se prilika pacijentima iz BiH da u jednoj od najboljih bolnica u Turskoj uspješno završe svoje liječenje.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close