RukometSport

Šuman za SC: Fince sada čeka pakao u Goraždu, čuo sam da su karte prodate za pola sata

Pobjedom protiv Finske (32:27) rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je do prvog trijumfa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine u Hrvatskoj.

Naš tim je u uvodna dva kola dva puta poražen i to Španije i Austrije, pa je tako ovim trijumfom ostao u igri za odlazak na EURO 2018. Naša reprezentacija večeras se vraća u Sarajevo, a selektor Bilal Šuman u jutrošnjem kratkom razgovoru za SCsport.ba kaže da je zadovoljan onim što je naš tim napravio u Finskoj.

“Naravno da sam zadovoljan. Posebno me raduje da smo veliki broj golova postigli iz kontre, polukontre i brzog centra, a to je velika stvar nas. Imali smo ogroman pritisak i bilo je teško, ali mislim da pitanje pobjednika ni u jednom trenu nije dolazilo u pitanje. Svi momci su dali svoj maksimum, koliko god minuta da su proveli na terenu, a to je za nas velika stvar, da igraju svi koji su pozvani, tačnije da koristimo što više igrača”, kazao je Šuman.

Selektor bh. rukometaša nije se želio ostvrtati na cijele kvalifikacije.

“Idemo utakmicu po utakmicu. Španija i Austrija me ne zanimaju, već ono što mi možemo napraviti u nedjelju. Čuo sam da su karte u Goraždu rasprodate za pola sata i da Fince čeka paklena atmosfera. Bit će nekih promjena u timu, a ja vjerujem da možemo upisati još jedan trijumf protiv Finske”, završio je Šuman u razgovoru za SCsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close