RukometSport

Šuman objavio spisak bh. rukometaša za kvalifikacije za SP

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH), objavio je širi spisak igrača za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj. Na Šumanovom spisku je 28 igrača, a okupljanje je predviđeno za 23. oktobar na Ilidži.

Na spisku nema većih iznenađenja, osim što se nakon duže vremena na njemu našlo i ime lijevog beka Faruka Halilbegovića. Prvu utakmicu grupe 6 kvalifikacija za SP bh. tim će igrati 25. ili 26. oktobra ove godine protiv Estonije. S istim rivalom odmjeriće snage 28. ili 29. oktobra u Estoniji. Prema Šumanovim riječima još uvijek nije odlučeno gdje će BiH biti domaćin u prvom kvalifikacionom ogledu, ali i to će uskoro biti poznato.

Na spisku su: golmani: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Damir Efendić, lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina; desna krila: Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović; lijevi bekovi: Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Duško Čelica, Vladan Lončar, Tarik Vranac; srednji bekovi: Marko Tarabochia, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak; desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić; pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.

Osim BiH i Estonije u grupi 6 je još i reprezentacija Švajcarske. U baraž za Svjetsko prvenstvo plasiraće se samo pobjednici svih šest kvalifikacionih grupa.

 

( AA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close