BiHPolitika

Sudije na meti kriminalaca

KRADU, PA PREBIJAJU: Sudije na meti kriminalaca, nedavni napadi…

U Banjoj Luci i Gračanici napadnute su sudije Okružnog i Općinskog suda Olga Pantić i Husejin Šerbečić

Da su čak i sudije u BiH često mete kriminalaca i huligana svjedoče nedavni napadi na sudije u Banjoj Luci i Gračanici zbog kojih su uhapšeni Dražen Đokić i Suad Sulejmanović.

Prijeteće pismo

Bivšeg osuđenika Dražena Đokića (53) iz Brčkog u četvrtak navečer uhapsili su pripadnici MUP-a RS-a zbog sumnje da je prijetio Olgi Pantić, sudiji Okružnog suda u Banjoj Luci, koja ga je prije osam godina u prvostepenom postupku osudila na osam godina zatvora zbog šverca droge.

Iz MUP-a RS-a su naveli da je izvršen pretres lokacija i vozila u Doboju koje koristi uhapšena osoba i da je tom prilikom pronađeno više predmeta koji su privremeno oduzeti, a koji se mogu koristiti u daljem krivičnom postupku. Đokić je iste večeri predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS-a uz izvještaj koji ga sumnjiči da je 25. aprila izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

Nezvanično, Đokić je iz jedne opštine u FBiH poslao anonimno prijeteće pismo na kućnu adresu Olge Pantić. Iako se nije potpisao, istražioci su uspjeli da utvrde da je u pitanju Đokić te je uhapšen u Doboju gdje privremeno boravi.

Pantićeva je bila predsjednik Vijeća koje je 2011. presudilo Đokiću za organizovani kriminal i trgovinu droge.

Šakom u oko

Dodajmo da je i Suad Sulejmanović (37) iz Gračanice pritvoren također zbog prijetnji sudiji Opštinskog suda u tom gradu.

On je osumnjičen da je u popodnevnim satima, 8. avgusta, ispred jedne pekare u Gračanici prišao Husejinu Šerbečiću, sudiji Općinskog suda u Gračanici, koji je ranije sudio u više krivičnih predmeta protiv njega, te prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na sudiju.

Pri tome mu je zadao udarac pesnicom u oko i jedan u vrat te nastavio zamahivati rukama prema njemu. U tome ga je spriječio jedan od radnika pekare.

Nakon intervencije policije osumnjičeni je uhapšen.

(Oslobođenje) 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close