Sudar tramvaja u Sarajevu: U KCUS- u trenutno 28, u Općoj bolnici 22. povrijeđenih, niko nije životno ugrožen

U Općoj bolnici “Prim. dr Abdulah Nakaš” trenutno su zbrinute 22 osobe, od koji je jedno dijete, koju su povrijeđeni u današnjem sudaru tramvaja u Sarajevu, potvrđeno je za Vijesti.ba u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Niko od njih nije životno ugrožen.

“Svi pacijenti su zadobili lakše povrede i zbrinuti su na CUM. Svo osoblje Bolnice je na raspolaganju”, rečeno nam je u Općoj bolnici.

Na KCUS je trenutno dovezeno 28 povrijeđenih osoba, od kojih, takođe, niko nije životno ugrožen. Dvije osobe će biti zadržane na opservacijama tokom naredna 24 časa.

“Radi se o težim i lakšim povredama, uglavnom prelomi, ogrebotine i slično. Niko nije životno ugrožen”, potvrdili su za Vijesti.ba na KCUS-u.

Podsjećamo, sudar dva tramvaja dogodio se Tehničke škole oko 14 sati.

Potparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je da se sudar tramvaja desio na skretnici prema željezničkoj stranici.

RANIJE

Više osoba povrijeđeno je u sudaru dva tramvaja u Sarajevu kod Tehničke škole koji se desio danas oko 14 sati. Potparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić Agenciji Fena je kazao da se sudar tramvaja desio na skretnici prema željezničkoj stranici.

Na mjesto nesreće su stigla vozila hitne pomoći i policijska patrola.

Sudarili su se tramvaj broj 3 koji je išao sa Barščaršije prema Ilidži i tramvaj broj 6 koji je s Ilidže išao prema Željezničkoj stanici.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo navode da je u nasreći više od 20 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Ekipe hitne pomoći intervenirale su na mjestu događaja, jedna osoba je prevezena u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a nekoliko osoba je prebaćeno na KUM i Opću bolnicu.

U Općoj bolnici “Prim. dr Abdulah Nakaš” trenutno su zbrinute 22 osobe, od koji je jedno dijete, koju su povrijeđeni u današnjem sudaru tramvaja u Sarajevu, potvrđeno je za Vijesti.ba u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Niko od njih nije životno ugrožen.

“Svi pacijenti su zadobili lakše povrede i zbrinuti su na CUM. Svo osoblje Bolnice je na raspolaganju”, rečeno nam je u Općoj bolnici.

N.Š.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close