Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj: Malo je općina u BiH koje se mogu pohvaliti četverogodišnjim rastom broja zaposlenih i izvoza

Minule sedmice smo razgovarali sa načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem i o priznanju specijaliziranog časopisa za direktna strana ulaganja, FDI Magazine (Financial Times Group) područje BEAR-a koje čine općine Teslić, Tešanj i Žepče, a koje  su svrstane u Top 10 južnoeuropskih regija u kategoriji najboljih europskih investicijskih lokacija prema troškovnoj efikasnosti u sklopu konkursa Europski gradovi i regije budućnosti za 2014./15. godinu.

Područje poslovne izvrsnosti BEAR (Business Excellence Area) predstavlja razvojnu inicijativu općina/opština Teslić, Tešanj i Žepče, koju podržava Njemačko društvo za međunarodnu saradnju – GIZ. Kategorije i kriteriji po kojima je FDI grupa za evaluaciju donijela odluku da proglasi najbolje evropske regije i gradove su ekonomski potencijal, omjer investicija i troškova, ljudski resursi, infrastruktura, kvalitet života, povoljno poslovno okruženje, kao i promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija. Mjesto na vrhu liste evropskih gradova i regija budućnosti predstavlja u isto vrijeme i preporuku ekonomskog magazina za ulaganja na tim područjima.

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close