Ostali sportoviSport

Stonoteniska reprezentacija BiH ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo

Izabranice selektorice Amele Mujezinović ostvarile su jednu pobjedu i dva poraza što im je bilo dovoljno da se plasiraju na prvenstvo Evrope.

“Mi smo se kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i to je ono što je nama najvažnije u ovom momentu. Svakako da je naš najveći problem što imamo jednu jaku reprezentativku za razliku od drugih reprezentacija koje imaju po tri jednake djuevojke. Mislim da možemo na EP izboriti diviziju B”, izjavila je selektorica Mujezinović nakon dvodnevnog turnira.

Kapitenka reprezentacije i naša najbolja igračica, Emina Hadžiahmetović, je bila izuzetno zadovoljna nakon ostvarenom plasmana na EP prvi put nakon 2008. godine.

“Nakon 2008. godine mi smo prvi put na EP i to je veliki uspjeh ove mlade reprezentacije. Super smo odigrale ovaj turnir i to nam daje nadu da na prvenstvu možemo se plasirati u diviziju B”, rekla je Hadžiahmetović.

Reprezentacija BiH je na ovom kvalifikacionom turniru igrala u sastavu: Emina Hadžiahmetović, Ivona Baškarad, Elda Šehić i Sanja Milojica.

EP je na rasporedu u devetom mjesecu ove godine, a zemlja domaćin je Luksemburg.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close