Status favorita opravdati na terenu

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 31. januara do 2. februara u Sarajevu dočekuje selekciju Grčke u prvom kolu II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa.

Reprezentacija BiH, predvođena selektorom Amerom Delićem, nastupa u najjačem sastavu i favorit je u predstojećem meču.

Delić je to potvrdio i naglasio da status favorita treba opravdati na terenu.

– Momci dobro treniraju i vjerujem da će do petka biti potpuno spremni. Imamo dovoljno motiva i energije za ovaj vikend. Favoriti smo na papiru, ali moramo to pokazati na terenu – kazao je Delić.

Reprezentaciju BiH u meču s Grcima vodit će prvi bh. teniser Damir Džumhur, koji će pokušati nastaviti s dobrim igrama nakon uspjeha na Australian Openu.

– Nadam se da će biti puna dvorana i da će nas naši navijači podržati. Sigurno je da je teško igrati pred mnogo publike, ima tu pritiska, ali mislim da će uz njihovo navijanje taj pritisak nestati. Mislim da nećemo imati problema ako budemo dali najbolje od sebe – kazao je Džumhur.

Uz njega će za reprezentaciju BiH nastupiti Mirza Bašić, Aldin Šetkić i Tomislav Brkić.

Selektor grčke reprezentacije George Kalovelonis izjavio je da očekuje težak meč, ali da će njegovi izabranici pokušati napraviti iznenađenje.

– Očekuje nas težak meč jer BiH ima izuzetno dobre igrače. No, došli smo da se borimo. Mislim da možemo pobijediti, jer u suprotnom ne bih ni dolazio ovdje – kazao je Kalovelonis, koji smatra da je najveća prednost za njegovu reprezentaciju brza podloga na kojoj će meč biti odigran.

Zvanično žrijebanje parova bit će obavljeno u četvrtak, a prva dva susreta u singlu na rasporedu su u petak. Dubl se igra u subotu, a eventualna preostala dva singla u nedjelju.

Pobjednik ovog meča u drugom kolu igrat će s boljim iz susreta između Finske i Bugarske.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close