Stanić: Žao mi je što radnici Feroelektra ne mogu ostvariti pravo na rad, slučaj ispolitiziran

Potaknut cjelokupnom situacijom u vezi s  Feroelektrom d.d. i pristrasnim objavljivanjem mnogih medijskih kuća, želim reći da mi je izuzetno žao što djelatnici Feroelektra u ovom momentu ne mogu ostvariti svoje osnovno ljudsko pravo za rad – izjavio je Goran Stanić, predsjednik NO Feroelektra d.d.

U saopćenju za javnost Stanić „podsjeća da je Vlada FBiH, odnosno Agencija za privatizaciju FBiH, slučaj Feroelektro ispolitizirala i da nije riješila, iako ‘Sa Dagitim’ ima presudu Vrhovnog suda da je privatizacija legalna i izvršena po propisima“.

– Više od sto puta smo pisali Agenciji za privatizaciju i Vladi FBiH da se riješi slučaj Feroelektra, te davali rješenja i prijedloge da Vlada FBiH imenuje svoje rukovodstvo, a da se nastavi sudski spor o obeštećenju, na što nikada nismo naišli na razumijevanje, odnosno svaki naš prijedlog za rješavanje statusa radnika je odbijen. Još jednom bih želio iskazati žaljenje za grupu djelatnika koji ne dobivaju plaću iako sve vrijeme nisu dolazili na posao sa stalnim zahtjevima da se Stanići istjeraju iz Feroelektra – navodi Goran Stanić.

– Također bih naglasio da smo mi kompanija koja trenutno upošljava više od 1.000 ljudi, te da svoje proizvode plasiramo kako na domaće, tako i na regionalno tržište – navodi Goran Stanić, predsjednik NO Feroelektra d.d. , saopćeno je iz Stanić Investa.

| Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close