Stanić Group ove godine planira izgradnju tvornice Juicy sokova u Kreševu

Nakon što je krajem prošle godine kupila od Agrokora brend Juicy i dio njihovih pogona, Stanić grupacija ove godine planira izgradnju tvornice za proizvodnju ovih sokova u BiH.

“Uskoro ćemo u BiH početi proizvoditi sokove, ali i dječiju hranu i džemove Juicy kids, što će biti novina na tržištu. Proizvodnja će biti preseljena u Kreševo, gdje planiramo izgradnju nove tvornice”, potvrdila je za eKapija.ba, Lejla Kasumić iz marketing odjela tvrtke Boreas u okvru Stanić group na nedavno održanom Mostarskom sajmu gospodarstva.

Izgradnja tvornice u kojoj će se proizvoditi cijeli Juicy asortiman za potrebe bh. tržišta će početi čim se završi sva potrebna papirologija i pribavi dokumentacija.

Inače na tržištu Hrvatske Juicy sokovi su zastupljeni u cijeloj državi i u skoro svim tržnim centrima, pa i u samoj Evropi, a ista je situacija i u BiH.

Kupovinom Juicy sokova otvorena je i nova firma Stanić Beverages d.o.o.

Podsjećamo, u decembru 2013. godine u sjedištu Agrokora potpisan je kupoprodajni ugovor između Jamnice, kompanije u sastavu Agrokor koncerna i Stanić Grupe, kompanije sa sjedištem u Splitu, o preuzimanju linije voćnih sokova Juicy. Investicija je vrijedna 45 milijuna eura.

Ovim ugovorom Stanić Grupa postala je novi vlasnik punionice sokova te brendova sokova pod nazivima Juicy, TO, Juicy Fruits, Juicy Kids i Juicy Vita. Ovom snažnom investicijom, potvrdili su svoju stratešku odluku ulaska u segment proizvodnje sokova s ciljem daljnjeg novog ulaganja u proizvodnju te jačanja i širenja biznisa i brendova na tržištima regije. Na ovaj način Stanić Grupa, koja je dosad snažnije bila prisutna na tržištu BiH, čini velik korak u širenju na Hrvatsku i susjedna tržišta te postaje jedan od značajnijih ulagača na hrvatskome tržištu.

Još tada je iz ove kompanije saopšteno da je Juicy snažan brend pod čijom kapom se mogu razviti novi proizvodni programi, i to je ono na ša se planiraju fokusirati. Početak plana je izgradnja tvornice u Kreševu.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close