-TopSLIDENogometSport

Šta slijedi za Hrvate? Grupa s kojom se križaju je poput labirinta

Vatreni u osmini finala

Hrvatska je pokazala snagu kada je to bilo najpotrebnije te je odličnom igrom u drugom poluvremenu pobijedila Škotsku i prošla u osminu finala.

Na Hampdenu je završeno s 3:1, a zahvaljujući minimalnoj pobjedi Engleske nad Češkom Vatreni su grupu D završili na drugom mjestu.

Grupa u kojoj se nalazi Hrvatska se križa sa grupom E koja je poput labirinta, obzirom da sve četiri ekipe mogu proći dalje u posljednjem kolu.

Viceprvaci svijeta će ići na drugog iz grupe E u kojoj se nalaze Švedska (4 boda), Slovačka (3 boda), Španija (2 boda) i Poljska (1 boda.). U srijedu igraju Švedska – Poljska, Slovačka – Španija.

Tako je uoči posljednjeg kola mali milion kombinacija s obzirom da sve ekipe mogu proći dalje, pa Hrvati prema trenutnom stanju stvari mogu igrati sa svakom od četiri selekcije.
Svakako je u najboljoj poziciji Švedska koja drži prvo mjesto, dok bi Hrvatskoj možda najviše odgovaralo da Slovačka ostane druga.

Najteži protivnik za Hrvatsku bi zasigurno bila Španija koja u slučaju pobjede može završiti kao prva ukoliko Švedska ne dobije Poljsku, dok će s tri boda Crvena furija sigurno biti među prve dvije. 

Poljaci su u najtežem položaju jer su pod imperativom pobjede nad Švedskom, dok s druge strane Šveđani s bodom zasigurno prolaze dalje.

Ono što je sigurno Hrvatska će svoj meč osmine finala igrati 28. juna na stadionu Parken u Kopenhagenu i to od 18 sati.

Inače, i prvoplasirane Englezi će čekati rasplet u grupi E, oni će igrati protiv protiv trećeplasirane ekipe iz te grupe i to na Wembleyu 29. juna.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close