BiHPolitika

Šta se dešava u Radončićevoj partiji…

RASPAD SISTEMA; KO ZADNJI IZAĐE NEKA UGASI SVJETLO: Šta se dešava u Radončićevoj partiji… Više od stotinu članova upravo napustilo SBB, a među njima i…

U centrali SBB-a u Sarajevu odlučili su po zahtijevu radne grupe iz USK i organi stranke su donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadić.

Prema našim saznanjima, zastupnici u Skupštini USK-a, vijećnici u OV Bužim, vijećnici u OV Bosanska Krupa kao i tri vijećnika u OV Velika Kladuša, ministar u Vladi USK-a, predsjednici općinskih odbora i još više od stotinu osoba upravo su napustili SBB, javno, na konferenciji za novinare.

alt

Jučer je Avaz objavio da je Radna grupa za provođenje unutarstranačkih izbora SBB USK zatražila je od Centrale ove stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne poslanike Agana Bunića i Ifetu Kadić. Prema obrazloženju Agan Bunić i Ifeta Kadić su imenovali 40 pojedinaca na pozicije u izvršnoj vlasti USK koji nisu članovi SBB-a. U obrazloženju je navedeno da su oboje zloupotrijebili funkcije u SBB-u za rođačko – klijentelističko zapošljavanje.

U centrali SBB-a u Sarajevu odlučili su po zahtijevu radne grupe iz USK i organi stranke donijeli su odluku o isključenju Bunića i Kadić.

Danas su se povodom ove odluke oglasili iz Opštinske organizacije SBB-a Velika Kladuša, a njihovo saopćenje za javnost vam prenosimo u cjelini:

Poštovani i cijenjeni sugrađani!

Jučer u popodnevnim satima na portalu Avaza pojavila se informacija a koju su kasnije preuzeli i ostali javni portali, kako je na prijedlog radne grupe SBB-a USK-a, rukovodstvo SBB BiH što se podrazumjeva na predsjedništvo, donijelo odluku o isključenju iz SBB-a kantonalne zastupnike Agana Bunića i Ifetu Kadić.

Ovim saopćenjem želimo u potpunosti demantirati izmišljene razloge isključenja zastupnika Agana Bunića i Ifete Kadić a koje su u svom prijedlogu za smjenu naveli članovi radne grupa za USK-a na čelu sa Redžom Kurbegovićem i Azrom Hadžić-Bećirspahić. Istina može biti samo jedna, a ona je u ovom slučaju da je razlog isključenja zastupnika Agana Bunića i Ifete Kadić iz SBB-a jer nisu prihvatili sprovesti odluku predsjedništva SBB-a o ulasku u koalicione odnose sa plitičkim subjektima na području USK-a među kojima je i Laburistička stranka Fikreta Abdića osuđenog ratnog zločinca, a radi formiranja nove zakonodavne i izvršne vlasti u kojoj bi svoje ministre imala i Laburistička stranka pri čemu nije isključeno da bi u tom slučaju svoju poziciju u takvoj vladi imao i lično Fikret Abdić. Da su u pitanju uskostranački interesi po cijenu gaženja svih moralnih i ljudskih principa potvrđuje i činjenica da su za baš takvu odluku, svoju podršku dali i članovi predsjedništva SBB-a iz USK-a, Redžo Kurbegović i Azra Hadžić-Bećirspahić ne uzimajući u obzir šta je mišljenje i stav članova SBB-a u USK-a a i cijele javnosti.

Politička ograničenost dotičnih, nije se samo izborila za isključenje dva zastupnika u USK-a skupštini već će tim nepromišljenim postupcima izazvati neočekivane posljedice koje će biti daleko veće i od očekivanih a i to će javnost vrlo brzo saznati.

OO SBB-a Velika Kladuša

Slobodna Bosna

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close