-TopSLIDEBiHPolitika

Šta je rekao Tegeltija na sjednici VSTV-a

Šta je rekao Tegeltija na sjednici VSTV-a: Nezakonito me snimaju, uhode….: “To je montaža”

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine počela je u 10 sati.

Na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – aktuelna situacija. članovi VSTV-a raspravljat će o novoj aferi čiji je glavni akter predsjednik Milan Tegeltija. Od 15 članova VSTV-a, sjednici prisustvuje njih 14. Predstavnik Suda BiH Dragomir Vukoje je odstutan jer se nalazi na bolovanju.

Tegetija je i danas tokom obraćanja članovima VSTV-a kazao da je snimak montiran, da nije zakonit i da nije autentičan.

To je  montaža –  poručio je Tegeltija.

“Milan Tegeltija nikoga ne može da izabere u bilo koji sud. To radi samo VSTV većinom glasova članova koji su prisutni i koji glasaju. Ja ni u procedurama testiranja ne učestvujem. Toliko imam da kažem o tom montiranom sadržaju. Puno važnije pitanje za mene je pitanje sigurnosti, pitanje zakonitosti i ambijenta u kojima nosioci funkcija pravosudnih obavljaju svoju dužnost. Jasno je da se radi o nezakonitom snimku, odnosno nezakonitoj montaži. Nezakonito me prate, snimaju, uhode, nadziru… Ako trebam da idem na poligraf, stojim iza svake svoje riječi”, naveo je Tegeltija.

Milan Tegeltija se prošle sedmice našao u središtu nove afere nakon što je u javnost procurio snimak njegovog navodnog razgovora o imenovanju sestre bivše članice VSTV Milijane Buha na jednu od pravosudnih funkcija.

No, on je ta navode demantirao, kazavši da je riječ o montaži, zbog čega je Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv uposlenika OSA-e. 

Moguće je da danas Tegeltija bude smijenjen, ukoliko ne dobije podršku svih članova VSTV-a.

Buka

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close