logo
bios

Šta će biti s Ligom prvaka? Nastavak u augustu uz jednu revolucionarnu promjenu

Objavljeno prije 2 sedmice . u uto, maj 19th, 2020

Evropska nogometna federacija (UEFA) ne odustaju od ideje da se aktuelna sezona Lige prvaka privede kraju, a ako to epidemiološka situacija dopusti, utakmice bi se mogle igrati u augustu.

Radna grupa koju čine UEFA, Udruženje evropskih klubova (ECA) te Udruženje evropskih liga koje čine predstavnici nacionalnih prvenstava širom Evrope donijela je odluka o Ligi prvaka.

Naime, sve će se nastaviti u augustu i cilj je prvo odraditi preostale dvoboje osmine finala, a onda bi se u četvrtfinalu i polufinalu igrala samo jedna utakmica.

Međutim, to je samo prijedlog koji tek mora odobriti Izvršni odbor UEFA-e na sastanku 17. juna, a oni se navodno slažu s ovakvom odlukom.

Podsjetimo, četvrtfinale su do sada osigurali Atletico Madrid, Leipzig, PSG i Atalanta, a svoje duele moraju još odraditi Manchester City – Real Madrid (2:1), Barcelona – Napoli (1:1), Lyon – Juventus (1:0) te Chelsea – Bayern (0:3).

Finale Lige prvaka će se igrati u Istanbulu, a klubovi će dobiti slobodan septembar kako bi se pripremili za početak nove sezone koja će vjerovatno započeti kasnije od očekivanog.

avaz

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh