Srbija se za „bitku“ sa Hrvatskom sprema u Barceloni, Crna Gora će snage odmjeriti sa Bjelorusijom

Uoči septembarskog nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“ diljem svijeta danas će se odigrati prijateljske utakmice fudbalskih reprezentacija, od kojih će dvije selekcije iz naše regije imati izuzetno atraktivne protivnike.

(Anadolija)

Srbija će u Barceloni od 20 sati snage odmjeriti sa Kolumbijom, a 40 minuta kasnije na sarajevskom Olimpijskom stadionu „Asim Ferhateović Hase – Koševo” počet će duel Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih država. Srbija će protiv snažnog državnog tima iz Južne Amerike vidjeti koliko vrijedi uoči regionalnog derbija „visokog rizika” u kojem će 6. septembra u Beogradu ugostiti Hrvatsku, dok će ekipa selektora Safeta Sušića biti na testu zrelosti pred dvomeč sa Slovačkom,  koji će u idućem mjesecu biti od presudne važnosti popularnim „zmajevima” u nastojanjima da se direktno plasiraju na Mundijal.

Prvog mjesta u svojoj grupi „A” još se nije odrekla ni Hrvatska. „Vatreni” neće danas igrati spektakularnu utakmicu. Gosti su Lihtenštajna, gdje bi trebali imati lagan posao pred vruće beogradsko gostovanje.

Od ostalih reprezentacija zapadnog Balkana Crna Gora igrat će sa Bjelorusijom, Slovenija će na megdan Finskoj, a Makedonija će biti domaćin Bugarskoj.

Odigrat će se i nekoliko svjetskih derbija među kojima vrijedi izdvojiti „sudare” Italije i Argentine, te Švicarska – Brazil, Belgija – Francuska, Portugal – Holandija, Turska – Gana. Na britanskom ostrvu „prijateljsku” će igrati veliki rivali Engleska – Škotska. U skandinavskom „okršaju” Švedska će dočekati Norvešku. Španija, vladar svjetskog reprezentativnog fudbala u posljednjim godinama i prva reprezentacija na FIFA rang listi, za protivnika imat će Ekvador…

PAROVI I SATNICA UTAKMICA
Bjelorusija – Crna Gora (17:30 sati)
Finska – Slovenija (18)
Kolumbija – Srbija (20)
Švedska – Norveška (20)
Turska – Gana (20)
Lihtenštajn – Hrvatska (20:15)
Bosna i Hercegovina – SAD (20:40)
Makedonija – Bugarska (20:45)
Italija – Argentina (20:45)
Njemačka – Paragvaj (20:45)
Švicarska – Brazil (20:45)
Belgija – Francuska (21)
Engleska – Škotska (21)
Portugal – Holandija (21:30)
Ekvador – Španija (22)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close