Srbija: Ratko Mladić se 14 godina skrivao u krugu od 150 km od Beograda

Dok su mediji i analitičari godinama spekulisali da se haški optuženik Ratko Mladić skriva u planinama Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, pa čak i u dalekoj Rusiji ili Kazahstanu, najtraženiji haški bjegunac nije odlazio daleko od Beograda.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije nakon hapšenja potpuno je razotkrilo gdje je sve boravio Mladić, koji je došao u Srbiju početkom 1997. i krio se do 26. maja 2011, kada je uhapšen.

Imao je nekoliko stanova u Beogradu, a krio se i u okolnim selima, kasarnama i vojnim odmaralištima. Najdalje što je otišao od Beograda jeste Kragujevac, koji je udaljen manje od 150 kilometara, prenosi Blic.

Zanimljivo je da su pripadnici policije i BIA 5. aprila 2007. pretresli sve objekte u Moštanici, osim jednog u kojem je u tom trenutku bio Mladić. On je dva dana kasnije otišao u Lazarevo, gde je uhapšen četiri godine kasnije kod rođaka Branislava Mladića, koji je to priznao za uslovnu kaznu od godinu dana na tri godine. Pored pritisaka iz Evropske unije i Haškog tribunala da se otkriju svi Mladićevi jataci, a naročito oni iz državnih struktura, to još nije učinjeno.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close