-TopSLIDEBiHPolitika

Sramota: Uposlenik Hitne u Sarajevu ukrao novac starici, oglasila se direktorica

VIDEO/ SKANDALOZNO

Kamere svi snimile: Uposlenik Hitne u Sarajevu ukrao novac starici, oglasila se direktorica

Nije mogao sa sigurnošću potvrditi koji iznos je ukraden, a dodao je da je njegova majka sada na sigurnom, smještena u dom

U sarajevskom naselju Hrasnica jučer se desila sramotna krađa jedne starice, kojoj je medicinsko osoblje Hitne pomoći Kantona Sarajevo ukazivalo pomoć.

Naime, na videu koji je N1 ustupio Edin Musić, sin ove starice, vidljivo je kako jedan medicinski radnik otvara mali crni novčanik iz kojeg vadi papirni novac i stavlja u svoj džep.

Musić koji već dugo živi u Australiji, za N1 je kazao da je njegova majka u jako lošem stanju, pada u nesvijest i ima ugrađen pesmjeker.

– Pomoćnica bude do 1-2 sata i ide kući, ostatak bude sama. Instalirao sam u stanu video nadzor. Kada padne u nesvjest, mi kontaktiramo Hitnu, koja je u zadnjih 10-ak dana više puta dolazila. Kada su ušli u stan, mene je neko isključio sa video poziva na tabletu, a istjerali su rođake u hodnik – ispričao je Musić.

Nakon što su pregledali snimak, više puta su bezuspješno kontaktirali Hitnu pomoć KS, a na kraju su, kako kaže, poslali e-mail direktoru te institucije.

– Javila nam se jedna gospođa, jako prijatna, izvinila se milion puta i rekla da će to istražiti i dati sve informacije. Želim znati imena tih ljudi koji su bili tu, možda su joj više puta uzimali, ko zna – rekao je Musić.

Nije mogao sa sigurnošću potvrditi koji iznos je ukraden, a dodao je da je njegova majka sada na sigurnom, smještena u dom.

Ovim snimkom želio je poslati poruku, u cilju zaštite građana.

– Sramotno je! Ja sam veliki donator za sarajevske zdravstvene ustanove. Slao sam i šlepere pomoći i sad da tako doživim, nemam riječi – kazao je Musić.

 

Direktorica Hitne pomoći KS: Ista osoba nešto slično uradila 2018. godine

Direktorica Hitne pomoći KS Jasna Huseinbegović-Musić kaže da pored svih problema sa kojima se susreću, sve je očekivala, ali ovakvu stvar nikada. Uputila je izvinjenje porodici, ali i svim građanima KS.

– Žao mi je što su ovi ljudi, i pored bolesne majke, i ovo doživjeli. Već su poduzete sve radnje, izolovali smo slučaj o osobi o kojoj se radi. Pretpostavke su već bile, jer ta osoba je već 2018. godine imala sličnu situaciju. Znate kakvi su sudski propisi, na kraju se nije moglo ništa uraditi, rekla je direktorica Hitne i dala obećanje:

– Obećevam da će se sve zakonske radnje ispoštovati. Jasno i glasno sam rekla da takva osoba ne da ne ne zaslužuje, nego takva osoba, dok sam ja tu, sigurno neće raditi u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć – podcrtala je Huseinbegović-Musić.

Na kraju je rekla i da u Hitnoj pomoći radi 327 ljudi, i da će se u budućnosti truditi da rade prije svega časno, a onda, naravno, i sa znanjem.

Video pogledajte na linku.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close