Spriječeno krijumčarenje voća i povrća iz BiH u Hrvatsku

Policijski službenici Stanice granične policije Metković u dva su navrata tokom jučerašnjeg dana spriječili krijumčarenje veće količine voća i povrća iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Kako javljaju iz PU Dubrovačko- neretvanske u prvom slučaju oko 14 sati, granična policija uočila je teretno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 43- godišnji državljanin Hrvatske, kako u blizini graničnog prijelaza Gabela polje ulazi iz pravca BiH u Hrvatsku bez obavljanja granične kontrole. Tokom kontrole vozila pronađeno je 144 kilograma svježeg špinata.

Istog dana u popodnevnim satima, oko 19,40 sati uočeno je osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka koje je bez obavljene granične kontrole iz BiH u Hrvatsku ušlo u blizini graničnog prijelaza Metković. Nakon kontrole vozila utvrđeno je kako istim upravlja 47-godišnja državljanka Hrvatske koja je u vozilu prevozila 90 kilograma limuna i 310 kilograma narandže.

“Osumnjičena je prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakona o schengenskim granicama. Pronađeno povrće i voće je uz potvrdu oduzeto te će uz obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o provedbi carinskih propisa biti dostavljeno nadležnoj carinarnici”,  javljaju iz PU Dubrovačko- neretvanske.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close