-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleShowbiz

Spektakularan koncert gitarista Boška Jovića sinoć u BKC-u u Sarajevu

Spektakularan koncert gitarista Boška Jovića sinoć u BKC-u u Sarajevu

Koncert „Boško Jović i gosti“, čiji su organizatori Udruga „Libertas“ i Muzičko udruženje „Simfo“, održan je sinoć u popunjenoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Ovo je bio prvi veliki solistički koncert bh. gitarista, umjetnika i pedagoga Boška Jovića, koji je nastupio u kvartetu – pored basista Marija Rašića, na sceni mu se pridružio violinist Vanja Radoja i harmonikaš Antonio Vrbički.

Koncert su svojim interpretacijama uveličali posebni gosti Dino Šaran, Mustafa Šantić, te Amira Medunjanin, koja s Boškom Jovićem surađuje već dugi niz godina.

Na spektakularnom koncertu Boško Jović se predstavio sarajevskoj publici kroz svoj jedinstven glazbeni izraz – crossover između klasične gitare, evergreena i sevdalinke. Predstavio je ono što je radio zadnjih deset godina – svoje autorske skladbe, dio programa koji je svirao s Amirom Medunjanin, Marijom Rašićem i Antonijem Vrbičkim na nekoliko zadnjih koncerata diljem BiH i Europe, u kombinaciji s novim albumom „Napiši jednu ljubavnu“, koji je izdala izdavačka kuća „Croatia Records“, a koji će sutra biti promoviran u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Naime, Boško Jović je na ovom sarajevskom koncertu napravio jedinstvenu kombinaciju sarajevskog popa i sevdalinke.

„Uistinu nam je čast i veliko zadovoljstvo što smo bili dio jednog izuzetnog, fantastičnog i nezaboravnog koncerta koji je značajan ne samo zato što doprinosi njegovanju i promicanju kulture grada Sarajeva i BiH, nego i očuvanju tradicije sevdalinke u BiH te poticanju i afirmaciji bosanskohercegovačkih umjetnika. Drago mi je da je ovaj glazbeni spektakl privukao veliki broj gledatelja, koji su zaista uživali u odličnom programu – Jovićevim autorskim skladbama, obradama antologijskih pjesama koje su obilježile našu i regionalnu glazbenu scenu i tradicionalnim bosanskim pjesmama, sevdalinkama – te sjajnim umjetnicima. Boško je za gledatelje pripremio jedan zaista raznolik i izvanredan repertoar“, kazala je Ivana Krstanović, članica Organizacijskog odbora koncerta ispred Udruge „Libertas“.

Medijski pokrovitelji koncerta bili su RSG Radio i Antena Sarajevo, a sponzori Fruta Verona, Nota Hoteli i Metromedia

Autor fotografija: Vanja Čerimagić

Udruga “Libertas”

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close