-TopSLIDELifestyleShowbiz

Spektakl sevdaha napokon u Sarajevu: Evo ko će sve pjevati u BKC-u

Sarajevo će 1. decembra bit mjesto dešavanja istinske muzičke poslastice. Naime, u Bosanskom kulturnom centru (BKC) bit će upriličena „Večer sevdalinki“, na kojoj će učestvovati niz eminentnih pjevača.

Sjajni izvođači

Nakon mnogo godina u Sarajevo stiže Nedeljko Bilkić, učestvuju i Hari Mata Hari, Dragan Stojković Bosanac, Esad Kovačević, Adnan Jakupović, Zekija Suman, koju će na sazu pratiti Avdo Lemeš, Marija Šestić, Alma Subašić, Izeta Milišić, Šejla Grgić te Pavao Anić. Sve njih pratit će orkestar Dinka Mujanovića, koji ima 11 članova.

Ovaj projekt, čiji je producent i idejni tvorac Tomislav Kašljević, već skoro dvije decenije hara regionom, a sada će prvi put biti realiziran u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

– Odavno mi je velika želja ovaj projekt predstaviti u Sarajevu. Da budem iskren, bilo me pomalo strah, jer je sarajevska publika itekako veliki poznavalac sevdaha – govori Kašljević za „Dnevni avaz“.

Nedeljko Bilkić. Društvene mreže

Vrhunska produkcija

Za „Sevdah u Lisinskom“ u Zagrebu 17 godina traži se karta više, a, sudeći prema prodaji karata, isti slučaj će biti i 28. novembra. Beograd je ovom spektaklu bio domaćin već deset godina, a naredni je 29. novembra.

– Mogu obećati vrhunsku produkciju, o svakom detalju će se voditi računa, a nadam se da će, kao na svim dosadašnjim koncertima sevdaha, publika uživati – ističe Kašljević.

Tomislav Kašljević. Facebook

Šta je na repertoaru

Repertoar se za svaki koncert pomno bira.

“Žute dunje”, “Tebi, majko, misli lete”, “Emina”, “Ne klepeći nanulama”, “Čudna jada od Mostara grada”, “S one strane Plive”, “Lijepi li su mostarski dućani”, “Moj dilbere”, “Snijeg pade na behar, na voće”, “Kad ja pođoh na Bembašu”, “Vino piju age Sarajlije”…, neke su od kompozicija koje se izvode na ovim koncertima.

Piše: Larisa Sarajlić

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close