SP 2014: Ostalo još osam praznih mjesta za put u Brazil

Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se iduće godine održati u Brazilu do sada su osigurale 24 od 32 reprezentacije, a posljednja kojoj je to uspjelo bila je kamerunska vrsta.

U utorak, 19. novembra doznat ćemo još šest putnika u Brazil kada su na rasporedu četiri uzvrata europskih dodatnih kvalifikacija, te dvije uzvratne utakmice završne runde afričkih kvalifikacija. Posljednja dvije vize za Brazil službeno će biti podijeljene 20. novembra, premda već i sada znamo njihove vlasnike, a to su Urugvaj i Meksiko. Naime, Urugvaj će u ‘baražu’ dočekati Jordan nakon što je u prvom dvoboju u Ammanu pobijedio 5-0, dok Meksiko putuje na Novi Zeland nakon što je u prvom susretu slavio 5-1. Ždrijeb grupa svjetskog prvenstva bit će 6. decembra u Mata de Sao Joao.

IZBORILI SP:

EUROPA: Nizozemska, Italija, Belgija, Švicarska, Njemačka, Rusija, BiH, Engleska, Španjolska
AZIJA: Japan, Južna Koreja, Australija, Iran
JUŽNA AMERIKA: Brazil (domaćin), Argentina, Kolumbija, Čile, Ekvador
CONCACAF: SAD, Kostarika, Honduras  AFRIKA: Obala Bjelokosti, Nigerija, Kamerun
DODATNE KVALIFIKACIJE – uzvratni susreti:  19. studenog:  Hrvatska – Island (prva utakmica 0-0)  Francuska – Ukrajina (0-2)  Rumunjska – Grčka (1-3)  Švedska – Portugal (0-1)  20. studenog:  Urugvaj – Jordan (5-0)  Novi Zeland – Meksiko (1-5)
AFRIČKE KVALIFIKACIJE – uzvratni susreti:  19. studenog  Egipat – Gana (1-6)  Alžir – Burkina Faso (2-3)

(vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close