Lagumdžija poručio Izetbegoviću: „Mostar ne damo, SDA nećemo“

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, odgovorio je zamjeniku predsjednika SDA i bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću na njegov stav o situaciji u Mostaru.

– Odgovor Izetbegoviću na izjavu o podjeli Mostara: Mostar dijeliti nikad neće, svoju stranku mogu koliko hoće. Mostar ne damo, SDA nećemo! – napisao je Lagumdžija na svom Twiteru.

Ova reakcija uslijedila je nakon Izetbegovićeve izjave da je „Mostar grad slučaj“ koju je u petak navečer dao za Face TV, poručujući kako ”Bošnjaci, jednostavno, ne mogu prihvatiti princip jedan čovjek, jedan glas u Mostaru”.

Izetbegović je, kako prenose mediji, potvrdio kako su SDA i HDZ BiH ”gotovo” podijelile Mostar, no kazao je da Travnik neće biti podijeljen, kako tvrde iz HDZ-a BiH.

– Mostar je grad slučaj i on je dio mirovnih sporazuma. Mogu i ne moraju biti dvije općine, niti moraju biti podijeljene po Neretvi. U tom gradu moramo priznati da reintegracija nije uspjela u potpunosti. Općine moraju biti, a nije bitno koliko će ih biti – rekao je Izetbegović.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close