Sorensen: EU je zainteresirana za Koridor Vc

Evropska Unija zainteresirana je za Koridor Vc jer je to projekat od iznimne važnosti za Bosnu i Hercegovinu pošto otvara i brojna radna mjesta, kazao je danas prilikom obilaska gradilišta tunela 1. mart (tunel Vijenac) i poddionice Drivuša-Gorica ambasador Peter Sorensen, specijalni predstavnik Evropske unije u BiH.

Nakon nedavnog obilaska gradilišta graničnog prijelaza Bijača, na kojem je prije nekoliko dana JP Autoceste FBiH završilo radove i prije predviđenog roka, ambasador Sørensen je posjetio i mjesto izgradnje jednog od najzahtjevnijih objekata Koridora Vc. U delegaciji sa ambasadorom Sorensenom bila je i Ilaria Ragnoni, drugi sekretar Ambasade Italije, te predstavnici ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH, a domaćin je bio direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, Ensad Karić.
– Čestitam kompnijama, radnicima i svima koji su uključeni u izvedbu radova i na do sada završenom poslu i radujem se otvaranju ne samo cijelog autoputa Sarajevo-Zenica nego i završetku radova cijelog Koridora Vc, poručio je Sorensen.
Ensad Karić, direktor Autocesta FBiH kazao je da kontinuirani interes ambasadora Sorensena i predstavnika drugih diplomatskih misija za aktivnosti Autocesta FBiH govori da preduzeće ima podršku Evropske unije, te je izrazio uvjerenje da će evropske investicijske institucije kontinuirano podržavati projekat izgradnje autocesta u našoj zemlji.
“Podrška Evropske Unije nam je dalji motiv da Autoceste FBiH kvalitetom radova, poštivanjem rokova i transparentnošću poslovanja opravdaju povjerenje građana i građanki Bosne i Hercegovine i investitora iz Evropske Unije», zaključio je Karić.
Tunel 1. mart i Most 3 na poddionici Drivuša – Gorica predstavljaju značajne infrastrukturne projekte u Bosni i Hercegovini na čijoj su izgradnji angažovane domaće kompanije.
Po završetku radova tunel 1. mart (tunel Vijenac) bit će najduži tunel u Bosni i Hercegovini i bit će jedan od najmodernijih i najopremljenijih tunela u regionu.
Završetak tunela 1. mart planiran je za mart 2014. godine, čime će u funkciji biti cjelokupna dionica autoceste Sarajevo – Zenica.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close