Sokolović: Nećemo još napustiti klub SDA, čekamo Izetbegovićev odgovor

Situacija u Klubu SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH gotovo je kulminirala zbog narušenih odnosa između ukupno deset zastupnika ove stranke, od kojih njih četvorica (Senad Šepić, Salko Sokolović, Šemsudin Mehmedović i Sadik Ahmetović) već duže vrijeme djeluju po vlastitom nahođenju, a ne po stranačkoj direktivi. Tako se danas u kuloarima sjednice Predstavničkog doma mogla čuti i informacija da će “četvorka” danas obznaniti vijest da izlazi iz Kluba SDA.

No, u izjavi za “Avaz” poslanik Salko Sokolović kazao je da se nisu odlučili na taj korak. Sokolović je naveo da oni još čekaju odgovor Bakira izetbegovića, predsjednika SDA na njihovo pismo, odnosno da se očituje o zahtjevima koja su ispostavila ova četiri poslanika SDA.

U tom kontekstu, Sokolović je rekao da se očekuje i smjena Asima Sarajlića, šefa Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu, te je pojasnio da je neprimjereno da Sarajlić nakon incidenta koji se desio nedavno, a u kojem je Sarajlić nasrnuo na Sadika Ahmetovića , rukovodi Klubom SDA.

Od još dvojice poslanika iz Kluba SDA “Avazu” je potvrđeno da se očekuje smjena Sarajlića s pozicije koju ima u Klubu SDA u Predstavničkom domu.

Autor: S. D. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close