Smršajte uz pola limuna dnevno

Vaše tijelo zahtjeva unos zdrave hrane i redovnu tjelovježbu da biste smršali na zdrav i siguran način.

Ali za gubitak kilograma nužna je i zdrava probava kako bi se kalorije iz hrane procesuirale i kako bi vrijedne supstance iz hrane dospjele u vaše tijelo.

Ako vaš probavni sistem ne funkcioniše, većina pokušaja da smršate biti će znatno sporija.

Sok iz limuna ima visok nivo limunske kiseline koja stimuliše probavni sistem i pomaže smanjiti uticaj koji slatka hrana ima na vaš organizam.

Korak 1

Prerežite limun na pola i iscijedite polovicu u čašu od 2,5 dl. Dodajte vodu sobne temperature. Sobna temperatura je bitna jer to znači da vaše tijelo ne treba dodatni napor za zagrijavanje soka i može započeti odmah sa procesom probave limunade. Što je hladnija voda to će trebati više vremena da započne probava.

Korak 2

Dobro promiješajte limunadu u čaši i popijte cijelu čašu odjedanput. Važno je da vam limunada bude prva stvar koju ćete ujutro popiti jer na taj način ima najbolje djelovanje.

Korak 3

Drugu polovicu limuna umotajte u plastičnu foliju i spremite u frižider za sljedeće jutro.

Korak 4

Popijte svako jutro čašu nezaslađene limunade prema receptu prije doručka. Na taj način vaš metabolizam će započeti i prije nego što unesete kalorije u organizam, te će potaknuti vaš probavni sistem.

Dobro je znati: Limunada sama po sebi neće dovesti do velikih rezultata. Ona ubrzava gubitak kilograma, ali samo ako manje jedete i više se krećete.

 

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close