Ostali sportoviSport

Slovenci, Austrijanci i Nijemci zajedničkim snagama obnavljaju skakaonice na Igmanu!

U vikendu iza nas na Planici je okončan Svjetski kup u ski-letovima, a na Velikanki je bila i grupa navijača Petera Prevca iz BiH.

Dolazak navijača BiH na Planicu nije ostao nezapažen, pa su mediji u Sloveniji konstantno izvještavali o pohodu naše grupe na Planicu. Poznati sportski novnar iz Mostara, Nermin Bise koji je bio član bh. ekspedicije na Planici, gostovao je na slovenskom radiju, gdje je dao izjavu, a akcenat je stavljao i na eventualnu izgradnju skakonice na Igmanu.

“Nije daleko ni taj dan kada ćemo na Igmanu gledati braću Prevc i ostale velikane ovog sporta. Samo je do nas, ljudi nam žele pomoći, a mi ne smijemo ni pomisliti da tu pomoć ne prihvatimo”, rekao je Bise.

Ovaj poduhvat bh. navijača je otišao dalje od Slovenije, pa je tako u susjednoj Austriji i Njemačkoj oživio projekat izgradnje skakonice na Igmanu koji datira još od 2011. godine, a čiji je inžinjer Peter Mandl sa partenrima, na stranici www.hofrichter-ritter.at, predstavio i video, kako bi izgledala skakonica na Igmanu.

Da se ipak nešto i konkretnije dešava oko interesovanja za popravku skakaonice na Igmanu na Planici potvrdili su nam i neki sagovornici iz svijeta ski skokova iz Slovenije koji su nagovjestili i potvrdili želju ove prijateljske zemlje da pomogne u oživljavanju ovog sporta u BiH.

(SCsport.ba)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close