Sljedeće sedmice odluka o sahrani Jovanke Broz uz Tita

Vlada Srbije još nije donijela odluku hoće li Jovanki Broz biti ispunjena želja da bude sahranjena pored Tita, rekao je potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić.

(Srna)

“Postoje određeni formalni i tehnički problemi koje trenutno nastojimao da rešimo. Verujem da će odluka biti donesena najkasnije sledeće nedelje”, rekao je Ljajić.

Blic piše da je problem oko sahrane zakonski, s obzirom na to da je “Kuća cvijeća” dio Muzeja istorije Jugoslavije i da se radi o predsjedničkoj, a ne porodičnoj grobnici u kojoj postoji samo jedno grobno mjesto.

Večernje novosti pišu da su pravne službe Vlade Srbije, do kojih je prije dva dana stigla želja Jovanke Broz, utvrdile da ne postoji nikakva striktna zabrana da u Kući cvijeća bude još neko sahranjen.

U Muzeju istorije Jugoslavije, u čijem sastavu je i Memorijalni centar “Josip Broz Tito”, kažu da bi problem moglo da bude pomeranje teške nadgrobne mermerne ploče, a da se ona ne ošteti.

Jovanka Broz (89)  primljena je 23. augusta u Urgentni centar, gdje joj je konstantovan rak kože, a od četvrtka njeno stanje se pogoršalo i povezana je sa aparatom za disanje.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close