-TopSLIDEBiHPrivreda

Slijedi novo poskupljenje goriva u BiH, samo danas evidentirano je 65 zahtjeva…

Sve informacije o cijenama naftnih derivata građani mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine.

U aplikaciji Federalnog ministarstva trgovine tokom današnjeg dana je evidentirano novih 65 zahtjeva o promjeni cijena i marži koje se odnose na povećanje cijena goriva od pet feninga po litru, potvrdili su iz ovog ministarstva.

Prema obavještenjima o promjeni cijena i marži, koje su benzinske pumpe dostavile Ministarstvu trgovine, raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata na današnji dan u Federaciji je sljedeći:

Premium bezolovni benzin 95, BAS EN 228 – BMB 95 iznosi od 1,76 do 2,21 KM/litru, dok je cijena dizela od 1,66 do 2,21 KM/litru.

Napominjemo da sve informacije o cijenama naftnih derivata građani mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH oil info, u kojoj su cijene poredane od najnižih do najviših”, dodali su iz Ministarstva.

Podsjetimo, prethodnih dana gorivo je poskupjelo u većini regionalnih zemalja, a cijene su nešto više i u bh. entitetu Republika Srpska, piše Radiosarajevo.ba.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close