Skandalozno i sramotno / Tajno pismo premijera Nikšića: Od Svjetske banke tražio suspenziju 110 miliona KM

Federalni premijer Nermin Nikšić pisao je šefici ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini Anabeli Abreu, tražeći da suspenduje 110 miliona maraka, namijenjenih za projekt pomoći malim i srednjim preduzećima! U svom odgovoru od 5. marta 2013, dostavljenom premijeru, ali i federalnom ministru finansija Anti Krajini, Abreu potvrđuje primitak Nikšićevog dopisa(?!) u kojem traži “suspenziju komponente za Federaciju BiH nakon informacije o novim imenovanjima u Fondaciji OdRaz”.

 

– Kontaktirat ćemo u narednim danima federalnog ministra finansija, kojeg je Federacija ovlastila kao predstavnika za ovaj projekt, kako bismo dogovorili sastanak na kojem ćemo razgovarati o mogućem uticaju ove informacije o Fondaciji OdRaz na projekt i utvrditi odgovarajuće korake s ciljem osiguranja pravilnog korištenja projektnih sredstava, napisala je šefica ureda Svjetske banke u BiH.

U HSP-u su nam jučer kazali kako je istina da je premijer radio na svoju ruku, ali da će se učiniti sve kako pomenuta sredstva ne bi bila suspendovana. Sam ministar Krajina jučer nije želio govoriti o razlozima i motivima zbog kojih je premijer pisao šefici ureda Svjetske banke u BiH mimo njegovog znanja.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close