SKANDALOZNO: Dodik i Željka Cvijanović ne žale zbog žrtava u FBiH!

Rukovodstvo Republike Srpske u jeku katastrofalni poplava u cijeloj Bosni i Hercegovini ne odustaje od tvrdih nacionalističkih stavova i poteza, pokazujući time potpuno bezosjećajnost za desetine hiljada ljudi koji su izgubili krovoe nad glavom, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). To bi se, prema procjenama analitičara, moglo vladajućoj stranci SNSD vratiti kao bumerang na predstojećim izborima.

Naime, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je, dok se Posavina, pa i onaj dio koji pripada manjem bh. entitetu gušila pod naletom plavnog vala, imao vremena otići na sahranu Dobrice Čosića, ideologa velikosrpstva, koji je prije nekoliko dana umro u BeograduI

Dodik se, umjesto na nasipu u Bijeljini ili u Bosanskom Šamcu, ili u akciji čišćenja Doboja, „ukazao“ na sahrani u glavnom gradu Srbije, pokazujući tako potpuno neodgovornost prema građanima manjeg entiteta u Bosni i Hercegovini, čiji je izabrani predsjednik.

Istovremeno, njegova premijerka Željka Cvijanović je, u njegovom stilu, u izjavi za beogradski „Kurir“ rekla da „saoseća sa porodicama koje su pretrpele žrtve, i izrazila saučešće porodicama stradalih u Republici Srpskoj i Srbiji“.

Kao da poplava nije bio u Federaciji BiH, pa, ako ćemo pravo i u Hrvatskoj, prenosi NAP.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close