Pošaljite e-mail Googleu za pomoć Bosni, Srbiji i Hrvatskoj!

Na Facebooku je u toku akcija da se najveći internet pretraživač Google privoli da na svoju početnu stranicu stavi apel za pomoć Srbiji, Bosni i Hrvatskoj.

Svi za sve!

Muka je natjerala građane i narode na Balkanu da se ponovo ujedine, jer dijele istu muku nastalu katastrofalnim poplavama.

Mnogi pokušavaju da animiraju i svijet da se više uključi u slanje humanitarne pomoći i doniranje novčanih sredstava.

A jedna od širokih akcija upravo je u toku na Facebook-u. Preko te društvene mreže pozivaju se svi da pošalju mail najvećem internet pretraživaču Google da na svoju početnu stranicu stavi apel za pomoć Srbiji, Bosni i Hrvatskoj.

Mail treba poslati na [email protected]

A mail treba da bude naslovljen: Serbia, Bosnia and Croatia need help!

Ovo je tekst:

“Serbia, Bosnia and Croatia really need your help. We are all struggling with disastrous floods that have hit our countries like NEVERBEFORE IN HISTORY. Thousands of people have lost their homes, belongings and everything else they worked for their entire lives. For the first time after the war, people of Serbia, Bosnia and Croatia are united in one goal – to survive. Please, BE A PART OF OUR SALVATION AND RAISE AWARENESS BY MAKING OUR CRY FOR HELP A FRONT PAGE ON GOOGLE FOR AT LEAST A DAY. I hope that you'll do it.”

Mislimo da prevod nije potreban, ali svakako je jedna od najznačajnijih rečenica da su se narodi Srbije, Bosne i Hrvatske, prvi put poslije rata 90-ih godina ujedinili sa istim ciljem – da prežive!

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close