Visoko

SK Visoko: KUP BiH 2022. godine u gađanju vazdušnim oružjem 10 m

IZVJEŠTAJ SA TAKMIČENJA

KUP BOSNE I HERCEGOVINE 2022.

Puška i pištolj – seniorske kategorije

Takmičenje KUP BiH 2022.godine u gađanju vazdušnim oružjem 10 m (puška i pištolj) u kategorijama seniora i seniorki u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji održano je dana 20.11.2022. godine u streljani sportske dvorane “Goran Čengić” na Grbavici u Sarajevu.

Nastupilo je 103 takmičara iz 15 streljačkih klubova Bosne I Hercegovine, i to 66 takmičara u discipline vazdušna puška i 37 takmičara u discipline vazdušni pištolj.

Streljački klub Visoko nastupio je u disciplinama vazdušna puška i vazdušni pištolj i postigao odličan plasman.  Ekipa seniora vazdušna puška osvojila je drugo mjesto, i ekipa seniori vazdušni pištolj osvojili su drugo mjesto.

Ekipa vazdušna puška: Mimić Abdullah, Ćato Bekir i Ahmić Emin. Ćato Bekir je osvojio 7. a Mimić Abdullah 9.mjesto i Ahmić Emin 13. pojedinačno.

Ekipa vazdušni pištolj: Mešanović Belmin, Bulut Ramo i Avdović Emin. Mešanović Belmin je bio drugi u pojedinačnom plasmanu, Avdović Emin 8.  a Bulut Ramo 12.

Pojedinačan nastup imale su Arnautović Almedina  – puška i osvojila 9.mjesto, a Hunček-Pita Aida u discipline pištolj osvojila je 6.mjesto.  

Na ovom takmičenju bili smo drugi najuspješniji klub, odmah iza SK “Sarajevo”.

Streljački klub Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close