-TopSLIDEOstali sportoviSport

Sjajna partija “Zlatnih ljiljana”: Bosna i Hercegovina je u finalu

EP U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Bh. odbojkaši savladali Njemačku i zakazali novi duel sa Rusijom

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u turskom Kremeru. “Zlatni ljiljani” su u polufinalu savladali Njemačku sa 3:1. U setovima je bilo 25:16, 17:25, 25:23 i 25:17 za naš tim.

Njemačka selekcija pružala je dobar otpor u prvom setu sve do polovine dionice, ali su “Zlatni ljiljani” uspjeli da uvežu nekoliko poena i rezultatski se odvoje od rivala. Drugi set pripao je Nijemcima sa 25:17, a onda je uslijedio odličan treći set. 

Bilo je neizvjesno do samog finiša, ali su bh. odbojkaši bili dovoljno skoncentrisani u finišu dionice i na kraju slavili sa 25:23. U četvrtom, posljednjem setu, “Zlatni ljiljani” su rutinski završili posao sa 25:17. Ovo je bio šesti trijumf naše selekcije na turniru u Kremeru, a bh. tim je izgubio samo jedan set na putu do finala. 

Za BiH su nastupili: Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić i Jasmin Brkić

Izabranici Ifeta Mahmutovića su tako zakazali novi duel sa Rusijom koja je u drugom polufinalu bila bolja od Ukrajine sa 3:0 (25:16, 25:11, 25:16). Finalni meč je na rasporedu sutra od 17:30 sati.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close