Sirćo: Makedonija mora pasti, Zmajevi su zaslužili prolaz

Sigurno je da se nismo obrukali u sinošnjoj utakmici protiv Austije – kaže za bh. novinsku agenciju Patria Edhem Sirćo, jedan od najtrofejnijih bh. rukometaša, nakon što su Zmajevi u subotu navečer izgubila od Austrije 23:21 u grupnoj fazi Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru.

Zmajevi su briljirali u prvom poluvremenu, koje je završeno 12:11 za selekciju BiH, no u drugom kao da je nešto krenulo po zlo. Austrijanci su se u samo nekoliko minuta uspjeli odlijepititi visokim vodstvom, koje je do kraja bilo teško stići.

– Izgubili smo jer nismo mogli držati koncentraciju svih 60 minuta – komentariše Sirćo.

– Par tehničkih grešaka u drugom poluvremenu, nedostatak koncentracije pri šutu i to je bio razlog zbog kojeg smo izgubili.

Za Zmajeve nije završena najveća svjetska smotra rukometaša. Ukolilo u ponedjeljak savladaju Makedonce, vrata će im se dovoljno otvoriti da mogu proći u drugi krug. No, ako se to i ne desi, ne treba žaliti. Momci su pokazali kako se brane boje BiH.

Sirćo kaže da nema dvojbe oko toga da smo i u prvoj utakmici protiv Irana, ali i drugoj protiv Austrije odigrali po jedno poluvrijeme doboro. Ako sutra porotiv Makedonije snagu i koncentraciju uspijemo prenijeti u oba poluvremena, sigurno je da možemo očekivati pobjedu.

Takmičenje na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se igra u Kataru prvo je SP za zlatne rukometaše Bosne i Hercegovine u historiji selekcije, piše Patria.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close