SIPA započela akciju „Oskar“ zbog neovlaštene trgovine drogom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros (11.12.2014. godine) akciju kodnog naziva „Oskar“ koja se izvodi na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća. U tijeku su pretrage objekata na deset lokacija i lišenje slobode osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. Navedene aktivnosti realiziraju se u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Županije Sarajevo i MUP-a Unsko-sanske županije.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe kontinuirano u periodu od lipnja do prosinca 2014. godine vršili neovlašteni promet opojne droge „heroin“ i „skank“ iz BiH u Republiku Srbiju radi pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Policijski službenici SIPA-e, u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Republike Srbije i MUP-a Tuzlanske županije, proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu. Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužiteljstvo BiH izdali su naloge za pretrage i lišenja slobode koja se danas realiziraju.

Više informacija o akciji bit će saopćeno tijekom dana.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close