-TopSLIDEBiHPolitika

SIPA uhapsila Almira Čehajića Batka zbog malverzacija s novcem prikupljenim za liječenja!

On je priveden zbog finansijskih malverzacija

Pripadnici SIPA-e danas su uhapsili u Sarajevu Almira Čehajića Batka, sarajevskog voditelja i humanistu.

On je priveden  navodno zbog finansijskih malverzacija.  Uhapšen je po naredbi Tužilaštva, a u toku je pretres njegove imovine kao i službenih prostorija. Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi akcija i pretresi se izvode na četiri lokacije.

Akcija kodnog naziva “Network”  izvedena je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol sarajevskog tužilaštva koja je dodala da za sada nema detalje o slučaju te za koje krivično djelo se Čehajić tereti.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi Čehajić se tereti za pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

U toku je i pretres prostorije “Otvorene mreže” jer se sumnja da je novac zloupotrebljen od liječenja.

Ćehajić je inače poznat i humanitarnom radu i emisiji “Udri mušk”i na radiju “Otvorena mreža” preko koje prikuplja novac za teško oboljele kojima treba pomoć.

Advokat Mehmedbašić o hapšenju Batka: U toku su pretresi radiostanice i njegove kuće

Almir Čehajić je osumnjičen za pranje novca i krivično djelo iz člana 283. KZ FBiH Zloupotreba prava iz socijalnog osiguranja

Almir Čehajić Batko još nije uhapšen, u toku su pretresi radiostanice i njegove kuće, kazao nam je Čehajićev branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

– Moj branjenik još nije lišen slobode. Bio sam s njim u radiostanici, izuzima se dokumentacija i vrše se pretresi po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu – kazao nam je Mehmedbašić.

Čehajić je osumnjičen za pranje novca i krivično djelo iz člana 283. KZ FBiH Zloupotreba prava iz socijalnog osiguranja. 

Oglasili se iz “Otvorene mreže”: Radi se o prijavi pacijenata

Batko je istakao je kako je siguran da će ishod biti pozitivan, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente.

Iz nevladine organizacije “Otvorena mreža” danas su se ogasili nakon akcije SIPA-e, koja je još uvijek u toku.

Njhov status, koji je objavljen na društvenim mrežama, objavljujemo u cijelosti:

Nakon što se u pojedinim bh. medijima pojavila informacija da je Predsjednika nevladine organizacije “Otvorena mreža” Almira Čehajića Batka uhapsila SIPA, Čehajić je potvrdio da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija. Kako je naveo, radi se o prijavi pacijenata koji su trenutno u programu “Otvorene mreže” za kadeverične transplantacije. Istakao je kako je siguran da će ishod biti pozitivan, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente.

avaz

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close