SIPA pretražila objekte na pet lokacija zbog neovlaštenog prometa oružjem

Postupajući po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanske županije, u nedjelju (8.6.2014. godine), na području Tuzle pretražili su objekte na pet lokacija, te slobode lišili dvije osobe.

Slobode su lišene osobe inicijala N.J. i N.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 193. KZ BiH „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe“. Navedene osobe spriječene su u ilegalnom prebacivanju određene količine minsko-eksplozivnih sredstava iz Tuzle u Švedsku autobusom koji vrši prevoz putnika na relaciji Tuzla-Malme.

Tijekom pretrage pronađena je i privremeno oduzeta određena količina minsko-eksplozivnih sredstava i druge vojne opreme, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, osobe lišene slobode jučer su (9.6.2014. godine), uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, predate na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close