Simpatična sova želi čuvati vaš dom (VIDEO)

Većina nadzornih kamera napravljena je tako da ne privlači puno pozornosti i da se što bolje uklopi u okolinu. Ulo, djelo dizajnera Viviena Mullera, prilično je drukčija.

ulo

Ulo je kamera oblikovana kao sova, s dvosmjernim ogledalom koje izgleda kao kljun i prikriva kameru koja može snimati i po noći te ugrađeni senzor pokreta. Na mjestu očiju su dva poveća LCD zaslona, pomoću kojih će vam Ulo javiti u kakvom je stanju. Djeluje li pospano, vrijeme je za punjenje baterija; žmirka li, neko je koristi za snimanje pomoću aplikacije; a ako škilji dok prati kretanje po kući, to znači kako je neko koristi za gledanje video prijenosa uživo.

Možete je koristiti za streaming uživo s vašeg uređaja s Androidom ili iOS-om (može i web), po danu ili po noći. Poslat će vam gif svaki put kad otkrije pokret u prostoriji koju nadzire dok vas nema. Pogoni je punjiva baterija koja može izdržati do sedam dana bez punjenja. Moguće ju je koristiti u zatvorenim prostorima i na otvorenom jer je otporna na raspon temperature od -10 do 50 stupnjeva Celzijusa.

Ulo je na Kickstarteru već prikupila više od 920 hiljada eura, davno premašivši izvorno ciljani iznos. Isporuka crowdfundašima bi trebala krenuti tijekom novembra iduće godine.

https://www.youtube.com/watch?v=bReWfrszMo8

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close