-TopSLIDENogometSport

Simon Kjaer je najveći junak dana!

Odmah reagovao i spasio Eriksena

Fudbalski svijet je večeras u šoku nakon što se Christian Eriksen srušio na teren na meču Danske i Finske.

Eriksen se srušio u finišu prvog poluvremena i odmah je bilo jasno da nešto nije u redu. Jedan od saigrača mu je prišao i vidio da je izgubio svijest i pozvao je ljekare u pomoć.

Ljekari su brzo došli do Eriksena, a svi su bili u šoku kada se u prenosu moglo vidjeti kako pokušavaju da ožive veznjaka Danske.

Ostali saigrači su stali ispred Eriksena kako kamere ne bi mogle da snime kako ga oživljavaju.

Sve to trajalo je desetak minuta, a Eriksen je potom iznesen s terena na nosilima. Međutim, bio je u svjesnom stanju i navijači su aplaudirali kada su vidjeli da su ga ljekari oživjeli.

Eriksen je u stabilnom stanju i nalazi se u bolnici gdje će mu biti urađeni testovi da se pokuša vidjeti šta je to krenulo po zlu.

I njegov agent Martin Schoots kratko se oglasio i potvrdio je da je Eriksen stabilan i da može pričati što je sigurno veliko olakšanje za sve one koji su čekali informacije iz Kopenhagena.

Međutim, najveći junak na Parkenu bio je kapiten danske reprezentacije Simon Kjaer koji je nesebično reagovao.

Kjaer je pritrčao Eriksenu i izvadio mu jezik iz usta, te ga je okrenuo u pravilan položaj dok ljekari nisu stigli što je sigurno spasilo njegovog saigrača.

Image

https://pbs.twimg.com/media/E3stUC_XEAE-Xx6?format=jpg&name=900×900

Nakon toga i Eriksenova supruga Sabrina u suzama je utrčala na teren kako bi vidjela šta se dešava, ali nisu joj dali da priđe Eriksenu i ne gleda kako mu se ljekari bore za život.

Njoj su prišli Kjaer i Schmeichel koji su joj pružili podršku i tješili je dok su čekali nove vijesti. No, na svu sreću Eriksen se probudio i pokazao da je zaista veliki borac i da ne odustaje tako lako.

Image

Portal SportSport.ba 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close