M plusOglasiVisoko

Šetnja pod nazivom “VISOKO ZA SREBRENICU – DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI!”

“VISOKO ZA SREBRENICU – DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI!”

 

Asocijacija mladih SDA Visoko, Asocijacija žena SDA Visoko i Asocijacija Fatma Visoko vas poziva da se pridružite šetnji ulicama Visokog u znak sjećanja na genocid u Srebrenici. Cilj šetnje je obilježiti 21 godinu od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Šetnja pod nazivom “VISOKO ZA SREBRENICU – DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI!” će biti organizovana 11. jula 2016. godine u 19 sati. Mjesto okupljanja je Trg žrtava genocida u Srebrenici, ulica Alije Izetbegovića u Visokom. Nakon šetnje će biti položeno cvijeće i proučena dova na spomen obilježju, ulica Branilaca.

11. jula nosite bijelu majicu, košulju, haljinu ili maramu kako bi smo bili jedinstveni da nikada ne zaboravimo, da pamtimo i opominjemo genocid u Srebrenici. “Bjelina simbolizira nevinost žrtava i čistoću naših osjećaja”.

Organizatori pozivaju građane Visokog, medije, predstavnike nevladinih organizacija, javne ličnosti i predstavnike političkih stranaka da nam se i ove godine pridruže i učestvuju u mirnoj šetnji “VISOKO ZA SREBRENICU – DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI!”.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close