NogometSport

Sergio Ramos je ušao u povijest

JEDAN od najboljih i najtrofejnijih braniča ikad je nastupom za Španjolsku protiv Farskih otoka u kvalifikacijama za Euro ostvario nekoliko podviga za anale španjolskog, europskog i svjetskog nogometa.

Ramosu (33) je ovo 167. nastup za reprezentaciju Španjolske. Tako je ušao među deset igrača s najviše utakmica za nacionalne momčadi na svijetu, izjednačio rekord Ikera Casillasa kada su u pitanju utakmice za Furiju te Vitalijsa Astafjevsa koji ima najviše nastupa za reprezentaciju među Europljanima kada je riječ o igračima u polju. 

S ovim nastupom Ramosu nedostaje samo devet utakmica za reprezentaciju kako bi došao do ukupnog europskog rekordera Gigija Buffona, dok mu za izjednačenje svjetskog rekordera po broju nastupa za nacionalnu momčad, Egipćanina Ahmeda Hassana, treba 17 utakmica. 

Stoper Španjolske već je rekorder po broju pobjeda u nastupima za reprezentaciju (124), a večeras bi mogao izjednačiti još jedan rekord. 

Ako zabije Farskim otocima, Ramos će se izjednačiti s argentinskim velikanom Danielom Passarellom kao branič s najviše golova za reprezentaciju u povijesti (22).

Ramos bi to vrlo lako mogao uspjeti jer od 21 gola, koliko je postigao do sada, čak osam ih je zabio nakon SP-a prošle godine. 

Index

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close