Sepp Blatter primio delegaciju NS/FS BiH

Predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije Sepp Blatter i generalni sekretar Jerome Valcke danas su u sjedistu FIFA u Cirihu primili delegaciju NS/FS BiH predvođenu predsjednikom Elvedinom Begićem, a u kojoj su jos bili član Odbora za savjetovanje i posredovanje NS/FS BiH Faruk Hadžibegić i generalni sekretar Jasmin Baković.

Susret je iskorišten za sastanak tokom kojeg je gospodin Blatter čestitao predsjedniku Begiću na izboru za prvog Predsjednika NS/FS BiH u četverogodišnjem mandatu i istakao da se,  nakon veoma pozitivnih pomaka koje je načinio Komitet za normalizaciju, očekuju dalji progresivni koraci u pravcu implementacije  planiranih reformi i potpune stabilizacije NS/FS BiH. U tom smislu, kako je istakao Predsjednik FIFA, Savez može računati na dalju podršku i pomoć FIFA u svakom pogledu.

Predsjednik  Begić je zahvalio gospidinu Blatteru na toploj dobrodošlici, ali i na konstantnoj podršci koju je FIFA pružala NS/FS BiH, a posebno nakon suspenzije i imenovanja Komiteta za normalizaciju. Prvi čovjek  NS/FS BiH naglasio je da Savez neće stati na onome što je urađeno do sada, nego će  još više intenzivirati sve aktivnosti koje za cilj imaju konsolidaciju stanja na svim područjima djelovanja i dalji razvoj nogometa/fudbala. Posebno je apostrofiran problem infrastrukturnih uslova naših stadiona i potreba da se, uz pomoć nadležnih institucija u BiH, ali i FIFA i UEFA, pripreme i realizuju novi infrastrukturni projekti. Predsjednik Begić je posebno naglasio da bi  plasman „A“ reprezentacije na SP u Brazilu, što je postavljeno kao cilj, predstavljao snažan podsticaj za razvoj našeg najpopularnijeg sporta.

Prije sastanka, delegacija Saveza razgovarala je i sa direktorom FIFA za nacionalne asocijacije Thierry Regennesom, kao i sa glavnim FIFA menadžerom za razvojne projekte u Evropi Evom Pasquier, koja je imala veliki doprinos u provođenju reformi u Savezu u posljednje dvije godine.

Na kraju, članovi naše delegacije susreli su se i sa  rukovodiocima svih odjela u FIFA, te su dobili korisne  informacije o operativnim pitanjima koja se odnose na funkcionisanje  i odnose FIFA i nacionalnih asocijacija.

Predsjednik Begić i generalni sekretar Baković sutra iz Ciriha putuju u Ženevu, a zatim u Nyon,  gdje će prisustvovati sastanku predsjedika i generalnih sekretara UEFA članica.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close