Visoko

Senka Oruč: Visočani će uživati u predstavi „Bosanski lonac“

U okviru prigodnog programa povodom uspješnog završetka poslovne 2018. godine, u Kulturnom centru Altindag Visoko, 27. decembra, bit će izvedena pozorišna predstava „Bosanski lonac“.

U predstavi igra naša sugrađanka, glumica i neformalna hroničarka visočke čaršije i običaja, Senka Oruč, zatim Amina Begović, Bakir Kumrić, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević.

Glumačka ekipa će se predstaviti sa novom adaptacijom predstave „Bosanski lonac“, po motivima teksta „Prognanici“ Hasana Džafića, istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga, više puta nagrađivanog za komediografska i scenaristička ostvarenja, koju je adaptirao Edin Drljević, dok režiju potpisuje Riad Ljutović.

Kroz razgovor sa glumicom i našom dragom sugrađankom Senkom Oruč, dobili smo priliku saznati nešto više o predstavi i njenoj tematici.

“Posebno me raduje što ćemo predstavu teatra “Rajvosa” igrati u Visokom. Za mene je to veoma važno jer sam i ja “Visočka”. Mislim da će moji sugrađani uživati u predstavi jer je izuzetno duhovita, iskrena i pametna”, istakla je glumica, te dodala kako komedija govori o nama samima i gorko ismijava našu svakodnevicu.

Predstava se bavi predrasudama kojim robujemo i koje nam ne dozvoljavaju da slobodno živimo život.  Opterećeni smo razlikama i besmislenostima.

“Bosanski lonac” oslikava mentalitet naših ljudi i tradicije, sukob novog i starog, govori o starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela i političkim igrama.

Još jednom napominjemo da je svih 400 poklon karata podijeljeno našim sugrađanima, što znači da će amfiteatar Kulturnog centra Altindag Visoko zasigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Press Općine Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close