Visoko

Senad i Nedžad Trako u ponedjeljak se izjašnjavaju o krivici

Senad i Nedžad Trako, kao i Karavdić su pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredi BiH. 

Krivična djela u vezi s primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, kao i protivzakonito posredovanje.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, kao i protivzakonito posredovanje. Pored toga, Zukić se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Eseda Džananovića ista optužnica tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, a Seida Fazlagića zbog pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Zukić i Bibić se, prema navodima Tužilaštva, terete da su u toku 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Karavdić, te su pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredi BiH. Nakon toga, dodali su iz Tužilaštva, koristeći svoj utjecaj preko Džananovića, Zukić je realizirao nezakonita zapošljavanja u Elektroprivredi.

Fena
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close