Semir Osmanagić: Istorija je grešila – Bosanska piramida Sunca je najveća i najstarija energetska mašina na svetu

Osmanagić u razgovoru za portal Dnevno Srbija govori o najnovijim otkrićima u tunelima koje vode do piramide u Visokom, Šumanovoj frekvenciji i onoj koja je idealna za levitaciju, a koje ova kolosalna građevina emituje, velikim keramičkim megalitima te o tome zašto će stručnjaci iz Egipta, Perua, Meksika i Kine dolaziti u BiH kako bi otkrili svrhu zbog koje su građene piramide širom sveta, s obzirom da su bosanske najveće i najstarije na svetu.

(Autor: En.Zgodić – dnevno.rs)

Semir Osmanagić, jedna je od najinteresantnijih i najintrigantijih osoba iz Bosne i Hercegovine, regiona i šire. Ovaj inostrani član Ruske Akademije prirodnih nauka, Direktor Centra za arheologiju i antropologiju Američkog Univerziteta u BiH i Direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, svojim naučnim i kreativnim instinktom nepovratno je u bosansku i svetsku javnost uneo najfantastičnije ideje o postojanju kolosalnih piramida na lokaciji Visokog, koje prevazilaze i najbujniju maštu.

Predanim dugogodišnjim radom i saradnjom sa uglednim svetskim institutima, univerzitetima i stručnjacima iz oblasti arheologije, istorije, fizike i elektromagnetnih i energetskih istraživanja, dokazao je da brdo Visočica, nije zapravo brdo, da nije geološka tvorevina, već kolosalna građevina napravljena, pretpostavlja se, ljudskom rukom!

Osmanagić je nakon toliko godina potpuno siguran da će istorija ovih prostora morati da se piše ponovo. U razgovoru za portal Dnevno Srbija, Osmanagić nam govori o tunelima koje vode u samo srce Bosance piramide Sunca, o otkrićima keramičkih megalita, frkekvencijama koje emituje ova misteriozna građevina te na ispit stavlja višedecenijska, uvrežena naučna mišljenja da veliki kamenovi, mramorovi, koje često nazivamo stećcima, a nalaze se širom Balkana i u još nekim delovima sveta, potiču iz Srednje veka, za što Osmanagić kaže da su uveliko upitna.

Od samog početka priče o bosanskim piramidama, krenuli su brutalni napadi na Vas, dezavuisanja i jedno nezapamćeno ignorisanje i hajka. Sada kada ste na naučnoj konferenciji održanoj od 4. do 7.septembra, izneli vanredne i gotovo fantastične podatke o starosti piramida, koji govore da su visočke piramide najstarije na svetu, da su stare oko 29 hiljada godina, da li se i u čemu promenio odnos arheologa i etablirane, mejnstrim naučne javnosti u Sarajevu prema vašem radu, dokazima i otkrićima?

Najviši izraz međunarodne verifikacije projekta je organizacija naučnih konferencija. Fondacija „Arheoloski park: Bosanska piramida Sunca” je u saradnji sa nekoliko svetskih univerziteta do sada održala četiri konferencije uz učesce 115 stručnjaka iz 18 zemalja. Prva konferencija je 2008. zaključila da su bosanske piramide arheološki fenomen, a ne geološki. Poslednje tri konferencije istražuju svrhu prvih evropskih i najstarijih piramida na svetu. Arheolog Fodnacije Tim Mun s Novog Zelanda je obelodanio rezultate radiokarbonskog datiranja pronađenog organskog materijala između dva reda betonskih blokova na površine Bosanske piramide Sunca i oni nas vode 29 hiljada i 200 godina u prošlost. Posledice ovih naučnih analiza će tek da se osete u decenijama pred nama. „Naučna javnost u Sarajevu” koju pominjete, nema stručnjaka za piramide, ali ima pojedinaca u kulturnom establišmentu koji se i dalje opiru promenama, jer njihove knjige i disertacije padaju u vodu.

Pre nego što ste obelodanili podatke o starosti piramida, još jedno fantastično otkriće je blesnulo u javnost – megalit težak 40 tona.  Da li se i u slučaju ovoga megalita radi o artefaktu oko kojeg nema prirodnog podzemnog zračenja te da li možete da nam kažete o kakvoj sili ili zakonu fizike se radi, kada znamo da megaliti u bosanskim piramidama pozitivno utiču na zdravlje onih koji se nađu u blizini megalita?

U praistorijskom podzemnom labirintu ispod piramida, koji se pruža kilometrima, pronalazimo megalitne blokove od nekoliko tona. Analize su pokazale da je riječ o keramičkim blokovima, a ove sezone smo otkrili blok između 25-42 tone koji još nije u potpunosti otkopan. Merenja fizičara i elektroinžinjera pokazuju da se oko ovih blokova nalaze elektromagnetna zračenja dve frekvencije: 28 kHz i 7.83 Hz. Prva frekvencija putem piezoelektričnog efekta stvara ultrazvuk iste frekvencije koji je idealan za levitaciju. Druga frekvencija odgovara tzv. Šumanovoj rezonanci koja je najbolja frekvencija za nas fizički, mentalni i spiritualni razvoj. Kada se ovome doda potpuno odsustvo kosmičkih i radioaktivnihh zračenja u tunelima i prostorijama, ali prisustvo visoke koncentracije negativnih jona koji ubijaju viruse i bakterije, ne čudi da su podzemni tuneli u Visokom imali i vrlo pozitivne efekte na zdravlje.

Do sada su postojale teze o tome ko bi mogao da bude graditelj ovih kolosalnih građevina u Visokom.  Ispravite me ako grešim, govorilo se o prailirskim plemenima o starosedilačkom stanovništvu o kojima istorija nije zabeležila mnogo. Da li sada možete da nam kažete, koliko znamo o, očito, umnim i tehnološki naprednim graditeljima bosanskih piramida?

Prema rezultatima antropološke genetike, druga najstarija kulturna oaza u Evropi je Balkan sa prisustvom inteligentnog čoveka od 38 hiljada godina. Moguće je da su oni bili graditelji u nekoj fazi izmedju globalnih kataklizmi. No ono što znamo je da su graditelji bosanskog piramidalnog kompleksa bili u mogućnosti da manipulišu ogromnim količinama materijala, da su poznavali sakralnu geometriju i prirodne energetske izvore duboko ispod površine.

Nedavno ste izjavili da veliki kameni blokovi koji mogu da se nađu širom BiH, a često se u narodu nazivaju mramorovi, koje često mešaju sa stećcima i vezuju upravo za srednjovekovni period, možda i ne potiču iz Srednjeg veka, obzirom na visoku sofisticiranost njihove izrade, odnosno tehnologije. Da li možete da nam kažete koje su indicije, teze i dokazi koje govore u prilog tvrdnji da ti masivni kameni spomenici potiču iz nekog mnogo ranijeg perioda?

Na teritoriji Balkana postoji bar 100 hiljada  tzv.  stećaka koje naši stručnjaci, svi odreda, nazivaju srednjovekovnim nadgrobnim spomenicima. Činjenica da je samo 1 odsto poslužilo u tu svrhu i ima uklesane tekstove. Samo 5 odsto ima uklesane simbole, a gotovo 95 odsto nema nikakvih uklesanja. Drugim rečima, njihova originalna svrha nije bila u vezi sa sahranjivanjem velikodostojanstvenika. Kmetovi u Srednjem veku nisu imali tehnologiju obrade blokova od 25 tona i transporta na vrhove planina. Ovo je fenomen koji se sreće od Balkana do Zakavkazja, a ne na uskom području kakvim ga predstavljaju naši stručnjaci. Istoriju po ko zna koji put falsifikuju i putem obrazovnog procesa uče našu decu pogrešno.

Šta vi mislite o tezama koje se prezentuju u emisiji „Ancient Aliens” na Nacionalnoj geografiji, u kojima teoretičari uglavnom, na gotovo svaku misteriju u svetu odgovaraju sa: „To su drevni vanzemaljci”. Da li su to pojednostavljene teorije i koliko će nam trebati da otkrijemo izgubljena znanja zemaljskih civilizacija, koje danas neki pripisuju vanzemaljskoj inteligenciji?

Naučni pristup je da ostajete otvoreni, da istražujete sve dok ne utvrdite pravo poreklo i svrhu drevnih monumenata. Žalosno je da istoričari izmišljaju kulture i periode (na primer, Teotihuakanosi, Olmeci ili Zapateci u Meksiku, Naska u Peruu) i da se izmišljenim kulturama pripisuje autorstvo u gradnji piramida, a onda to ulazi u obrazovni sistem. Slično je i sa nepoznatim autorima najstarijih piramida u Kini koje se proglašavaju mauzolejima kineskih imperatora bez ijednog dokaza. Već je klasična priča o faraonima treće, četvrte i pete egipatske dinastije koji su prema egiptolozima navodni graditelji kolosalnih piramida,.Sve to se tvrdi bez ijednog jedinog dokaza (nema hijeroglifa u piramidama, nema mumija faraona, nema kraljevskog namještaja, slika, crteža, alata, organskog materijala). Uistinu, gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti je pogrešno.

Nezavisni istrazivači ponekada idu u drugu krajnost; sve što nema objašnjenja proglašavaju radom vanzemaljaca, ponovo bez dokaza. Činjenično stanje je sledeće: najstarije piramide su ujedno i najveće i superiorne, što znači da je to znanje doneseno. Odakle? Na to pitanje moramo dati oddgovor putem sistematskog i multidisciplianrnog istraživanja.

Da li možete danas da kažete da su bosanske piramide u stvari vrste energetskog stroja, sa kojom namerom su građene i da li nam možete izneti još neke dokaze da one emituju energiju koja je blagotvorna za zdravlje čoveka?

Prvih pet godina našeg projekta (2005-2010.) proveli smo dokazujući da imamo građevinski kompleks: geometriju piramida, perfektnu orijentaciju stranica prema stranama sveta, veštački betonski pokrov, podzemne kilometarske prolaze i prostorije. Sada smo u fazi kada dokazujemo svrhu, a u tome nam ne mogu pomoći arheolozi, geolozi ili egiptolozi jer njih niko u školama ne uči pravoj svrsi piramida. Obratili smo se stručnjacima za energetske fenomene: fizičarima i elektroinžinjerima. Pet timova (dva iz Srbije, po jedan iz Hrvatske, Italije i Finske) su u periodu 2010-2013 utvrdili postojanje kontinuiranih elektromagnetnih zrakova na samom vrhu Bosanske piramide Sunca, radijusa 4,5 metra, frekvencije 28 kHz, koja je fokusirana, kontinuirana i merena tokom svih godišnjih doba. Tri institucije iz Beograda, Zagreba i Beča su utvrdile da se izvor ovog zračenja nalazi 2 hiljade i 440 metara ispod zemlje i da je reč o gvozdenoj ploči, odnosno rudi gvožđa koja stvara vlastito elektromagnetno zračenje. Nadalje, utvrđeno je postojanje ultrazvuka na vrhu piramide  iste frekvencije. Interesantno je da se snaga ovih zračenja povećava što se udaljavaju od piramide. Zaključak je da je ovde reč ne samo o najvećoj piramidalnoj građevini na svetu, već i najvećoj i najstarijoj energetskoj mašini.

Za kraj ovog intervjua, da li možete da nam otkrijete na čemu se trenutno radi kada je u pitanju otkrivanje novih dokaza i analiza postojećih otkrića na bosanskim piramidama, te kojim podacima ćete u skorijoj  budućnosti ponovo da iznenadite uležanu naučnu elitu i oponente, te  javnost koja još ne može da poveruje da praktično u svom dvorištu ima jedno od najvećih, ako ne i najveće svetsko arheološko čudo?

Multidisciplianrno naučno istraživanje Bosanske doline piramida je najotvoreniji svetski projekat u oblasti arheologije. Svake godine nekoliko stotina volontera aktivno učestvuje na novim otkrićima pod paskom nekoliko desetina stručnjaka. Lokacije posećuju desetine hiljada turista i vodeći svetski i regionalni mediji. Naš cilj je da, čišćenjem postojećih tunela, nastavimo da se krećemo prema piramidi Sunca i da vremenom dođemo ispod ove građevine i otkrijemo sve njene tajne. Pripremamo i snimanje koje bi trebalo da pokaže energetski odnos između piramida. Nastavljamo sa otkrivanjem artefakata koji će nam dati odgovore na sve kulturne slojeve u visočkoj dolini. Svet će vremenom priznati BiH kao zemlju arheologije i piramida, a naše kolege u Egiptu, Meksiku, Peruu ili Kini,  ići će za našim stopama u traganju za odgovorom prave svrhe piramida na njihovom tlu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close